Nastavljena blokada Dunava kod Novog Sada

NOVI SAD: Blokadu međunarodnog plovnog puta na Dunavu kod Novog Sada i danas su, sa tri broda, nastavili nezadovoljni radnici preduzeća „Dunav agregati“, koji zahtevaju da im poslodavac isplati šest zarada koje im duguje, a direktor Mašan Ercegović predložio je da im danas isplati tri plate iz 2011. godine.

 

Direktor je, u telefonskom razgovoru, predložio da ukoliko radnici danas dobiju novac, prekinu blokadu i da u utorak nastave pregovore, a u suprotnom brodovima ponovo blokiraju Dunav, izjavio je Tanjugu predstavnik radnika Milivoje Šujdović.

Šujdović je naveo da su šanse za današnju isplatu male jer je račun firme „Dunav grupa agregati“ u blokadi.

Na brodovima tog preduzeća – „Petrovaradin“, „Mišeluk“ i „Podbara“ nalazi se oko 80 radnika, koji od juče blokiraju plovidbu na Dunavu jedan kilometar nizvodno od ušća Kanala Dunav-Tisa-Dunav u tu reku.

Kako je agenciji Beta rečeno u sindikatu tog preduzeća, zbog blokade nisu dobijali pretnje, jer kako su naveli, „nadležni razumeju njihovu situaciju“.

Prema rečima predstavnika sindikata, na prolaz čeka 15 brodova, od čega je pet usidreno u novosadskoj luci, a 10 je na samoj reci ispred barikada.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 12, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *