Sećanje na Vericu Barać, borca za slobodu i prava građana

BEOGRAD: Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) održalo je danas komemorativni skup u znak sećanja na nedavno preminulu predsednicu Saveta za borbu protiv korupcije Vericu Barać, odavši počast „simbolu malih, običnih građana Srbije“.

 

U prisustvu poštovalaca njenog rada i ličnosti, Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnost Rodoljuba Šabića, njenog kolege Zlatoja Martinova i Olivije Rusovac iz lista „Republika“, predsednik NUNS-a Vukašin Obradović podsetio je na beskompromisnost i istinoljubivost Baraćeve.

„U ovim smutnim vremenima Verica je bila inicijator i otvarala brojne teme važne za društvo u celini. Naravno, nije uvek nailazila na razumevanje, posebno tokom rada na izveštaju o pritiscima na medije“, naglasio je Obradović na skupu u Medija centru.

Šabić je istakao podatak da je bila jedan od tri počasna člana NUNS-a i ocenio njeno delo vrednim svakog poštovanja i divljenja.

„Bila je hrabra, poštena i vredna. Uspela je u onome u čemu je uspevao retko ko u Srbiji. Za veliki broj nalih, običnih ljudi bila je simbol i njen odlazak je za njih veliki udarac“, smatra Šabić, uz napomenu da je iza nje ostalo oko 80 izveštaja o različitim predmetima.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 12, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *