Priznanje OŠ „Danilo Zelenović“ u Sirigu

SIRIG: Ministarstvo prosvete i nauke je nedavno objavilo spisak 61 osnovne škole u kojima su osmaci prošle godine na završnom ispitu postigli bolje rezultate od onih koji su se od njih, s obzirom na uslove u kojima škole rade – očekivali, naglašavajući da se ne radi o rang listi najboljih škola nego o spisku dobrih škola koje svojim učenicima daju više od drugih.

 

Do spiska dobrih škola Ministarstvo prosvete i nauke došlo je u saradnji sa Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i nacionalnim savetima nacionalnih manjina, a kriterijume, od kojih je jedan bio i da škola ima bar 20 osmaka koji su polagali završni ispit, zadovoljilo je 720 od ukupno 1.288 osnovnih škola u Srbiji.
Među 61-om 'dobrom' u Srbiji je 22 škole iz Vojvodine, pored ostalog i OŠ 'Danilo Zelenović' iz Siriga.
Ova škola ima 15 odeljenja sa 287 đaka. Osmi razred u junu završava dva odeljenja sa 33 učenika. Počeo je upis prvaka, a sada je već izvesno da će OŠ Danilo Zelenović u Sirigu imati samo jedno odeljenje prvog razreda.
Škole koje su na spisku dobrih škola moći će da se prijave na javni poziv za dodelu posebnih grantova za promovisanje kvalitetnog obrazovanja u okviru DILS projekta, koji će biti objavljen na sajtu www.dils.gov.rs.

Autor: Mile Milojević
Datum: 12, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *