Otvoren pogon precizne mehanike u Beočinu

BEOČIN: Predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić otvorio je proizvodni pogon „Mars“ u Beočinu. Kompanija „Mars“ je u Biznis parku „Lafarža“ izgradila proizvodni pogon, u kome se proizvodi precizna mehanika: delovi za mobilne telefone, rendgen aparate, medicinska oprema i oprema za vojnu industriju – proizvode namenjene izvozu.

Ovom prilikom, predsednik Pajtić je sa vlasnikom kompanije „Mars“ Milanom Radićem, potpisao ugovore za subvencionisanje novih radnih mesta, u prisustvu Pokrajinskog sekretara za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Miroslava Vasina.

– U Vojvodinu je u prethodnom periodu stignlo 230 stranih kompanija, podsetio je predsednik Vlade dr Bojan Pajtić i naglasio da, s obzirom da je Srbija stekla status kandidata za EU, a Vojvodina status četvrte regije u Evropi po efektivnosti stranih ulaganja, u naredne četiri godine, Vlada Vojvodine ima za cilj da udvostruči broj stranih investicija. Prema Pajtićevim rečima, ova kompanija je veoma važna, kako zbog toga što već sada, u startu zapošljava 154 ljudi, tako i zbog toga što će za tri meseca biti zaposleno više od 200 ljudi, a za tri godine, biće preko 350 zaposlenih ljudi. Potenciran je dolazak ove kompanije kod nas i zbog toga što se radi o proizvodnji visokih tehnologija, ali i jer je 99 odsto proizvoda namenjeno izvozu u najrazvijenije zemlje Evrope, što značajno poboljšava naš spoljntorgovinski bilans, istakao je Pajtić.

Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin je rekao da će Vlada Vojvodine, sa subvencijama od 130 000 dinara po radniku, pomoći dodatno zapošljavanje još 50 radnika, u sledeća dva meseca i time zaokružiti impozantan broj od 334 osobe zaposlene u Biznis centru u Beočinu. U ovaj projekat uloženo je 25 miliona dinara. Na ovaj način, istakao je Vasin, šalje se poruka da je Vlada Vojvodine zainteresovana da finansira svako novo radno mesto subvencijom, koja predsatvlja najracionalniji način da se otvore radna mesta u Srbiji.
Predsednik Opštine Beočin, Bogdan Cvejić je rekao da su zahvaljujući kompaniji „Mars“ ,Biznis park i opština Beočin dobili prvog velikog investitora, a naročito je važna činjenica da je zaposleno više od 300 ljudi. Cvejić je najavio da će u narednom periodu biti još tri investitora koji su već potpisali ugovore, čime će biti obezbeđeno još 200 novih radnih mesta. Plan za Beočin je da se popuni Biznis park, da se zaposli preko 500 ljudi i da tako život građana Beočina bude bolji.
Vlasnik Kompanije „Mars“ Milan Radić je naglasio da Kompanija posluje bez subvencija, te da su one samo ekstra dodatak ovom poslovanju. On je rekao da je ova kompanija veoma zanimljiva inostranom tržištu.

Tehnički direktor „Lafarža“ Siniša Mauhar je rekao da je ova kompanija uložila preko milion evra u infrastrukturno opremanje Biznis parka. Kompanija „Mars“ je prva kompanija koja počela svoj rad u zoni Biznis parka. Industrijska zona nije u potpunosti infrastrukturno pripremljena. Dostupno je oko 30 ha, ali biće još pripremljenog zemljišta, s obzirom da treba da se obavi nasipanje i priprema zone.

Autor: Redakcija
Datum: 09, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *