JP „Titelski breg“ na Google seminaru

PARAĆIN: Turistička organizacija opštine Paraćin i kompanija Google, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije organizovali su u Paraćinu, 6. i 7. aprila obuku za rad u veb aplikaciji Google Map Maker.

 

 

Seminar je bio namenjen zaposlenima u Turističkim organizacijama gradova i opština u Srbiji, a svrha je prezentacija Google proizvoda i njihova primena u turizmu, kao i dostupnost, kvalitet usluga i informacija koje mogu da se obrade na jednostavan način i prezentuju preko Google proizvoda.

Predstavnici JP „Titelski breg“ sa još sedamdesetak učesnika iz različitih opština stekli su znanja kako ucrtati turističke potencijale svog kraja – koristeći program “Map Maker”, otpremiti fotografije pomoću servisa „Panoramio“, pa sva znanja zatim objediniti u praksi. Predavanja su držali instruktori sa velikim iskustvom, a posebna atrakcija bio je dolazak Vladimira Filipovića, zaposlenog u švajcarskoj kancelariji Kompanije, sa sedištem u Cirihu, koji već četiri godine radi na razvoju softvera svetskog pretraživača.

Tokom praktičnog dela seminara utvrđen je niz nedoslednosti na mapama mnogih opština. Iako Google ima bazu podataka svih volontera koji rade na izmeni i kreiranju mapa, ne cenzuriše sadržaje, te greške nisu isključene, a moguće ih je ispraviti. U tom smislu, čeka ih puno posla.

Autor: Redakcija
Datum: 09, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *