Bdenje i misa u Katedrali Blažene device Marije

BEOGRAD: Pričešćem i blagosiljanjem uskršnjih jela večeras je završeno bdenje i misa koju je u katedrali Blažene device Marije predvodio beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

Hočevar je čestitao svim vernicima, koji sutra slave Uskrs, kao i onima koji taj praznik slave poštujući Julijanski kalendar. Takođe se zahvalio svim predstavnicima vlasti i predstavnicima verskih zajednica i crkava na upućenim čestitkama.

Misi su, pored velikog broja verenika, prisustvovali ministar vera i dijaspore Srđan Srećković, ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković, princ Aleksandar Karađorđević sa suprugom, predstavnici diplomatskog kora i verskih zajednica.

Crkve i vernici koji poštuju novi Gregorijanski kalendar, sutra slave Uskrs. Crkve i vernici koji se upravljaju po starom, Julijanskom kalendaru Uskrs slave sedam dana kasnije, 15. aprila.

Beogradski nadbiskup Hočevar pozvao je u Uskršnjoj poslanici vernike da širom otvore vrata svoga bića, porodice i celokupne crkvene i društvene zajednice.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 07, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *