Otvorena Ispostava Nacionalne službe za zapošljavanje u Bečeju

BEČEJ: Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Miroslav Vasin otvorio je Ispostavu Nacionale službe za zapošljavanje Novi Sad u Bečeju – adekvatan prostor za rad sa nezaposlenim licima, prekvalifikacije, edukacije i seminare.

 

– Udruživanjem više institucija: Nacionalne službe za zapošljavanje, lokalne samouprave i Vlade AP Vojvodine, došlo se do toga da nezaposleni u Bečeju imaju priliku da se u ovakvim prostorijama obučavaju, stiču nova znanja i traže posao, istakao je Miroslav Vasin. Govoreći o velikom problemu nezaposlenosti u Srbiji i Vojvodini, Vasin je rekao da je pri traženju posla važno i to da se omogući ljudima da svoj posao traže dostojanstveno, a ove prostorija ukazuju na to da je taj cilj postignut.

Vasin je naglasio da se i Agencija za razvoj Bačke uključila u razvoj Bečeja, a i sa sindikatima je uspostavljen socijalni dijalog, tako da će se čitavo angažovanje oko zapošljavanja bazirati na relaciji sindikata, poslodavaca i lokalne samouprave. Pokrajinska Vlada je u svojoj nameri da se suprotstavi delovanju ekonomske krize u prethodne 4 godina, otvorila 69 hiljada novih radnih mesta u Vojvodini, od čega je 24 hiljade otvoreno direktno preko Sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Pošto je tako urađeno, broj nezaposlenih u periodu od 2008 – 2012. nije se povećao. U Bečeju je broj prijavljenih nezaposlenih lica 4969 što je isti broj kao i tokom 2009. godine, što pokazuje da je Vlada APV postigla osnovni cilj – da se nezaposlenost ne poveća. U tom smislu Sekretarijat je tokom 2009 – 2011 samo iz svojih programa usmerio ka opštini Bečej 68 miliona 777 hiljada dinara, uz pomoć kojih je zaposleno ukupno 337 lica.

Kada se ovi podaci pomnože sa 45 opština u Vojvodini, onda je jasno koliki je značaj angažmana na sanaciji ekonomske krize, koja se ogledala u povećanju broja nezaposlenosti i činjenici da poslodavci nemaju tržište. Zato je Vlada Vojvodine zacrtala jasan plan – otvaranje novih radnih mesta i time kompenzovati činjenicu koja ne može da bude sprečena, a to je da što manje ljudi ostane bez posla.

Autor: Redakcija
Datum: 05, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *