Kanalizacija prioritet

TEMERIN: Za izgradnju kanalizacije u Temerinu će ove godine biti uloženo 42 miliona dinara.
Prema tehničkim karakteristikama objekata predmeta Javne nabavke velike vrednosti – Severni kolektor kanalizacije gradiće se u ulici Narodnog fronta, od kanala do ulice Proleterske ulice – dužine 489 metara. Prosečna dubina iskopa je 3,15 metara, a anketa je pokazala da postoji interesovanje građana za 54 kućna priključka na mrežu.

 

Druga faza izgradnje obuhvata Južni kolektor, u Novosadskoj ulici od pružnog prelaza do ulice Rade Končara. Kolektorski vod imaće PVC cevi širine 500 milimetara, dubine 3,9 metara i dužine 829 metara. Istovremeno gradiće se i sekundarna kanalizaciona mreža, dužine 805 metara, a računa se na 82 priljučka na kanalizacionu mrežu.
Planirana je i druga deonica Južnog kolektora od ulice Rade Končara do Partizanske ulice, dužine 409 metara i sekundarne kanalizacione mreže, dužine 438 metara, koja omogućava 31 kućni priključak.
Izvođač radova je NS Graditelj.
– Ovo je značajna investicija iz sredstava lokalne samouprave. Kako bi zaštitili kapacitete i sam prečistač otpadnih voda, na Javnoj deponiji smeća obezbedili smo lagunu za istakanje otpadnih voda iz fabričkih hala, odnosno pecara za rakiju. Računamo na znatno veće interesovanje građana, nego što je to izraženo u užem centru grada, gde postoji kanalizaciona mreža. Za vlasnike stanova u višespratnicama cena priključka je 600 evra, za kuće do 120 kvadrata 800 evra, sa mogućnošću plaćanja na 36 rate – ističe Zoran Svitić, direktor JP Direkcija za izgradnju i urbanizam opštine Temerin.

Autor: Mile Milojević
Datum: 04, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *