Nakon 10 godina otvoren Dom kulture u Šajkašu

ŠAJKAŠ: U subotu 31. marta 2012. godine u Šajkašu je otvoren renovirani Dom kulture. Prostor Doma kulture bio je premali da primi brojne Šajkašane, naročito omladinu koji su već desetak godina čekali da dobiju svoj kutak za zabavu, kulturu i umetnost.

 

 

        Mesna zajednica Šajkaš je uz pomoć brojnih donatora iz Šajkaša uspela da obnovi zapušteni Dom kulture koji je jedno vreme predstavljao ruglo ovog mesta. Mnogi Šajkašani su se ovoj akciji odazvali davši pomoć u građevinskom materijalu, radeći na obnovi, a poneki i novčanim sredstvima. Na svečanosti otvaranja Doma učestvovali su učenici osnovne škole „Isidora Sekulić“ iz Šajkaša koji su vodili program, upoznali prisutne sa kratkom istorijom Šajkaša i recitovali nekoliko pesama o našem mestu i kraju, zatim folklorna sekcija KUD-a Šajkaš izvođenjem nekoliko lepih koreografija, zatim plesna grupa „Vero“ iz Šajkaša, kao i članice Aktiva žena koje deluju pri KUD-u Šajkaš, a koje su pripremile kolače domaće kuhinje.

 


        Dom kulture su otvorili i vrpcu presekli najmlađi Šajkašani, a pozdravnu besedu je održao Mirko Drinić, predsednik Saveta MZ Šajkaš, zahvalivši se svima koji su pomogli obnovu Doma, kao i prisutnima koji su došli da uveličaju ovu svečanost. Nakon službenog dela programa omladinu je zabavljao domaći bend „Freak Brothers“.
        Čitavo istočno krilo zgrade MZ Šajkaš postaće uskoro Kulturni centar koji bi svojom aktivnošću objedinjavao sva kulturna događanja ovog naselja.

Autor: Nikola D. Turajlic
Datum: 02, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *