Predstava forum teatra u Temerinu

TEMERIN: Danas je u Temerinu na incijativu institucije Pokrajinskog ombudsmana održana predstava forum teatra pod nazivom „Da li ti želiš, ja želim” u izvedbi mladih iz Bečeja.

 

Predstava istražuje prepreke u obrazovanju za romske devojčice i nudi pronalaženje načina za njihovo prevazilaženje, a njeno izvođenje upriličeno je kao jedna od aktivnosti povodom otvaranja novih prostorija opštinske Kancelarije za mlade. Želja organizatora je da se podstaknu mladi u Temerinu na stvaralačko uključivanje u život lokalne zajednice.

Predstava „Da li ti želiš, ja želim”, nastala kao rezultat jednogodišnjeg projekta „Inicijative za obrazovanje romskih devojčica” koji u Vojvodini sprovode CARE Srbija i Novosadski humanitarni centar, inspirisana je metodologijom forum teatra, što znači da je temerinska publika imala priliku da aktivno učestvuje u menjanju toka predstave. Publika i glumci su predlažući moguća rešenja problema obrazovanja romskih devojčica zajednički pokušali da prikažu ishode svakog od njih. Ovakav pristup podstakao je sve prisutne da dublje sagledaju ovaj problem i daju svoj kreativni doprinos njegovom rešavanju u najboljem interesu svih u zajednici.

Forum teatar u TemerinuPredstavi su, uz organizatore i domaćine iz Kancelarije za mlade, prisustvovali i pokrajinski ombudsman Aniko Muškinja Hajnrih, zamenica za zaštitu prava nacionalnih manjina Eva Vukašinović i zamenica za ravnopravnost polova Danica Todorov, članica temerinskog opštinskog veća zadužena za omladinu Danica Škrielj, kao i đaci i profesori temerinske Srednje škole „Lukijan Mušicki”.

Izvor: ombudsmanapv.org

Autor: Redakcija
Datum: 29, 02, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *