Raspust do 17, spajaju se Sretenje i vikend

BEOGRAD: Vlada Srbije preporučila je Ministarstvu prosvete i nauke da do 17. februara obustavi rad u svim obrazovnim ustanovama, i predložila nove mere reacionalizacije potrošnje struje i energenata u uslovima ekstremno niskih temperatura.

 

„Vlada je preporučila ove mere na osnovu analize energetske situacije u zemlji i činjenice da izrazito niske temperature ozbiljno ugrožavaju energetski sistem i snabdevanje energijom i energentima u Srbiji“, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Vlada je preporučila svim energetskim preduzećima da pozovu građane da racionalnije troše struju i energente, kako bi se postigle uštede i sprečile eventualne restrikcije.

Dačić: Štednja struje je sad obaveza

Republički štab za vanredne situacije danas će narediti da se u Srbiji smanji javna rasveta i svetla u izlozima kako bi se štedela struja i sprečio kolaps energetskog sistema, najavio je danas zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

On je rekao novinarima da će ta odluka biti obavezujuća za sve na području Srbije, istakavši da „štednja struje nije samo dobrovoljna, već je u ovom trenutku obavezna“.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 08, 02, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *