Dvanaest žrtava hladnoće u Srbiji

BEOGRAD: Dvanaest osoba u Srbiji umrlo je od smrzavanja, najnoviji je tragični bilans talasa hladnoće i snežnih padavina koje su zahvatile zemlju, izjavio je danas Tanjugu načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

Prema njegovim rečima, jedna od nastradalih osoba je pronađena na području Sombora, odnosno sela kod Apatina, dok je drugo nastradalo lice pronađeno na teritoriji Jagodine.

U toku jučerašnjeg dana bila su dva slučaja smrzavanja, a uglavnom se radi o osobama koja žive u skromnim uslovima bez grejanja, a niske temperature su doprinele da dođe do tragičnog ishoda, rekao je Marić.

Marić je rekao da je vanredno stanje proglašeno u 38 opština, a da je od sveta „odsečeno“ oko 70.000 ljudi.

Marić je rekao da su među opštinama u kojima je proglašeno vanredno stanje i Ćićevac, Varvarin, Koceljevo, Rekovac, Trstenik, Boljevac, Novi Pazar, Rača i Sečanj.

 

U  Somboru -21

 

U čitavoj Srbiji jutros su zabeležene izuzetno niske temperature, a najhladnije je bilo u Somboru, gde je u šest sati izmeren minus 21 stepen.
Kako je objavljeno na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, na Crnom Vrhu je izmereno minus 20, a u Požegi i Sremskoj Mitrovici minus 19 stepeni.
U Loznici, u Valjevu i u Kragujevcu je bilo minus 18 stepeni, a na Paliću i na Zlatiboru minus 17.
U Zrenjaninu je bilo minus 16, a u Banatskom Karlovcu minus 15 stepeni.
U Novom Sadu, u Kikindi, u Kraljevu i na Kopaoniku je bilo minus 14, u Negotinu, u Kruševcu i u Smederevskoj Palanci minus 13, a u Dimitrovgradu minus 12 stepeni.
U Ćupriji i u Velikom Gradištu je bilo minus 11, a u Beogradu i u Leskovcu minus 10, dok je u Nišu i u Vranju bilo minus devet stepeni.
U Srbiji će danas biti veoma hladno, iz najvišu dnevnu temperaturu od minus 10 do minus pet stepeni.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 08, 02, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *