Autobusi kasne zbog snega, Novosađani lopataju

NOVI SAD: Autobusi javnog gradskog prevoza u Novom Sadu saobraćaju ovog jutra na svim gradskim i prigradskim linijama osim do Grabova na sremskoj strani grada, ali znatno otežano i uz kašnjenja. Istovremeno, na poziv Štaba za vanredne situacije Grada Novog Sada, da pomognu u čišćenju snega i leda, odazvalo se više stotina Novosađana.

 

Kako je medijima izjavila portparol JGSP „Novi Sad“ Snežana Janković, ukinuto je nekoliko dnevnih „đačkih polazaka“, jer škole ne rade prema preporuci resornog ministarstva, a na tri polaska redukovana je i linija do beogradskog aerodroma.

Zbog novih padavina i ugaženog snega na kolovozima kao uključivanja u saobraćaj većeg broja privatnih vozila nego tokom vikenda očekuju se veći problemi u toku dana.

O svim promenama u funkcionisanju gradskih i prigradskih autobusa javnost će biti obaveštavana redovno, istakla je Jankovićeva.

Glavni saobraćajni pravci u pokrajini su prohodni. Ipak, kolovozi su klizavi, posebno u jutarnjim i večernjim satima, zbog niske temperature, pa se vozačima preporučuje vožnja u višem stepenu prenosa, stepenasto kočenje i obavezno poštovanje rastojanja u skladu sa uslovima na putu.

Sva mehanizacija JKP „Put“ od 32 vozila od jutros je angažovana na čišćenju svih prioritetnih saobraćajnica od snega koji je noćas ponovo počeo da pada, a prema prognozi padaće naredna tri dana.

 

Novosađini za 1.700 dinara jurišaju na sneg

Na poziv Štaba za vanredne situacije Grada Novog Sada da pomognu u čišćenju snega i leda odazvalo se više stotina Novosađana.

Na Trgu slobode, gde su se volonteri okupljali, interesovanje je bilo toliko veliko da neki građani nisu uspeli da zaduže opremu za čišćenje, uverili su se novinari.

 

Foto: Grad Novi Sad

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 06, 02, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *