Branislava Mandić – put od obične devojke do lepotice‏

ČURUG: Branislava Mandić iz Čuruga kao devojčica u osnovnoj školi nije se previše isticala. Zanimao ju je sport, trenirala je karate. Njena razmišljanja bila su okrenuta sportskom načinu života. Ambicija, isključivo prema obrazovanju, odvela je u Novi Sad, a tu počinje njena priča.

 

        Slučajno je srela drugaricu iz osnovne škole koja je već imala iskustva u modelingu i koja joj je predložila kasting za izbor za miss Srbije o kojem mnoge devojke maštaju. Ni tada nije verovala u uspeh koji sledi. Stavljena pred svršen čin, posle telefonskog poziva, u kratkom vremenskom periodu trebala je da se pripremi za predstojeći kasting. Tu je pravljena selekcija devojaka, gde se Branislava već izdvajala kao potencijalna lepotica. Izabrano je 36 devojaka među kojima i ona. Na užem izboru žiri je konačno doneo odluku koje najlepše devojke ulaze u Top-24, da bi potom otišle na pripremu u Grčku. Taj odlazak propraćen je profesionalnim fotografima, stilistima, frizerima, šminkerima, fitnes instruktorima… Tu su devojke dobile sve potrebne informacije kako bi usavršile svoje znanje o komunikaciji sa medijima, lepim manirima, režimu ishrane i drugim bitnim detaljima. Dalji nastavak pripreme odvijao se u Beogradu. Posle završenih priprema, sam čin proglašenja najlepše devojke odigrao se u ,,Sava centru“, gde je Branislava osvojila titulu druge pratilje miss Srbije. Sve učesnice dobile su stipendiju na RB koledžu u iznosu od 5000 evra. Sve one samim tim su bile pobednice jer su ostvarile svoj san. Direktorka miss Yu kompanije videla je u Branislavi devojku koja korača svetskom pistom, mada su njeni planovi i dalje vezani za završavanje fakulteta (visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača), takođe i za korišćenje dobijene stipendije. Prvi veći angažman bio je posle izbora Fashion week za Batu Spasojevića, nakon toga usledile su i druge revije za razne kreatore. Sve te obaveze nisu joj bile teške iako su išle paralelno sa fakultetom.
        Ona se često seti reči svoje učiteljice koja kao da je nešto naslutila još u osnovnoj školi – ,,Lepotice, lepota traje i neguje se kao i drugarstvo. Budi istrajna da sve očuvaš i održiš jer ćeš samo tada biti srećna.“ Branislava i dalje vredno radi, 9. februara sledi humanitarna revija za ,,Kolo srpskih sestara“ koja će se održati u Novom Sadu. Ono što joj nedostaje je boravak u Beogradu što bi joj omogućilo da ima bolji pristup aktuelnim dešavanjima, a otežavajuća okolnost je i što svaki njen odlazak na poziv miss YU kompanije finansiraju roditelji.

Autor: Suzana Labus
Datum: 04, 02, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *