Čurug – zimska idila i zavejane ulice

ČURUG: Niske temperature i velika količina snega donele su probleme meštanima Čuruga, neprohodne puteve i usporeno kretanje vozila u saobraćaju.

 

 

        Za održavanje svih lokalnih puteva u opštini Žabalj nadležan je JP „Razvoj“ Žabalj. Glavne ulice u naseljima (koje su regionalni putevi), održava Direkcija za puteve – „Bačka put“. Glavne ulice se kasnije čiste jer su to putevi III kategorije (I kategorija – autoput, II – put Novi Sad – Zrenjanin). Za svako mesto u opštini JP „Razvoj“ sklapa ugovor sa lokalnom firmom koja ima mehanizaciju, u Čurugu je to OZZ „Čurug“ Čurug i tačno je propisano u kojim slučajevima, kada i kod koje količine snega počinju sa čišćenjem. U petak na noć i u subotu traktor sa „grnalom“ čistio je ulice u Čurugu, ali pošto je pala velika količina snega nije uspeo sve da počisti. Problema je bilo na glavnoj ulici koja nije čišćena, pa je u nedelju poslat „grejder“ koji je u subotu bio angažovan i u Žablju.
        Sada su prohodni putevi i očišćeni javni parkinzi ispred crkve, doma zdravlja, pošte i groblja, ipak, ispred velikog broja ustanova: dom zdravlja, pijaca, opština, sud, katastar, biblioteka, sneg nije očišćen, a sutra se očekuje poboljšanje situacije.

 


        Opština je takođe donela odluku da đaci do daljnjeg ne pohađaju školsku nastavu. Oni se verovatno jedini iskreno raduju ovoj zimskoj čaroliji i igrama na snegu.

 

Autor: Suzana Labus
Datum: 06, 02, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *