Ne rade škole u Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu i Bačkoj Topoli

BAČKA TOPOLA: Rad u osam osnovnih, tri srednje škole i predškolskoj ustanovi u opštini Bačka Topola biće obustavljen u ponedeljak i utorak, a ukoliko se loše vremenske prilike nastave, ta odluka će biti produžena, izjavio je danas Tanjugu predsednik te opštine Atila Babi.

 

Babi, koji je i predsednik Štaba za vandredne situacije, rekao je da su svi putevi u toj opštini prohodni, ali da se saobraćaj obavlja otežano zbog snega na kolovozu.

Prema njegovim rečima, angažovani su svi kapaciteti zimskih službi preduzeća „Voj put“ iz Subotice koje održava 35 kilometara autoputa od žedničke do feketićke petlje i oko 140 kilometara regionalnih i magistralnih puteva i Javnog komunalnog preduzeća“ Komgard“ koje brine o lokalnim putevima.

 

Vlada Vojvodine preporučuje da se ne ide u školu

Vlada Vojvodine preporučila je danas lokalnim samoupravama na teritoriji pokrajine da donesu odluku o obustavi nastave u osnovnim i srednjim školama i vrtićima zbog vremenskih neprilika izazvanih snežnim padavinama.
Ova preporuka se odnosi na period od 6. do 10. februara, jer se u tom periodu očekuje nastavak padavina, navodi se u saopštenju vlade.
Dodaje se da je vlada donela ovu preporuku zbog sigurnosti dece i zbog očuvanja stabilnosti energetskog sistema.

U ponedeljak nema nastave u školama u Novom Sadu

Škole u Novom Sadu i okolnim mestima neće raditi u ponedeljak, zbog vremenskih nepogoda, a odluka o daljem radu biće doneta u skladu sa situacijom, izjavio je danas načelnik Školske uprave Petar Viđikant.

„Preporučujemo školama da u ponedeljak nemaju nastavu, a preciziraćemo koliko dana će trajati ta odluka, najverovatnije dok putevi ne budu očišćeni od snega“, rekao je Viđikant novinarima.

Škole u Subotici neće raditi u ponedeljak i utorak

Gradski štab za vanredne situacije u Subotici pdlučio je danas da zbog nevremena, a u skladu s preporukom Ministarstva prosvete, osnovne i srednje škole u tom gradu ne rade u ponedeljak i utorak, 6. i 7. februara.

U zavisnosti od situacije, u ponedeljak će biti odlučeno o daljem radu škola, dok će obdaništa i vrtići sledeće nedelja raditi redovno, navodi se u saopštenju štaba.

Srednje škole u Zrenjaninu ne rade sledeće nedelje

Srednje škole u Zrenjaninu neće raditi sledeće nedelje, dok će se rad u predškolskim ustanovama i osnovnim školama odvijati redovno, odlučeno je danas.

Gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov doneo je tu odluku na osnovu preporuke ministra prosvete i nauke Žarka Obradovića da lokalne samouprave obustave rad u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, od ponedeljka 6. februara do petka 10. februara.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 04, 02, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *