Zavejana Šajkaška

TITEL, ŽABALJ, NOVI SAD: Sneg već drugi dan otežava saobraćaj u Šajkaškoj, kao i u celoj Vojvodini. Samo donekle su prohodni glavni putevi, dok su sporedne ulice po gradovima i selima odsečene. Iako su zimske službe angažovane na čišćenju snega, u situaciji kada je dejstvo soli znatno umanjeno na temperaturama ispod -5 stepeni, putevi su i dalje teško prohodni. Ovako su juče i večeras izgledali Kać, Titel, Budisava.

 

Kać

Titel

Budisava
 

Prednost u čišćenju snega trasama gradskog saobraćaja

         U Novom Sadu zbog jakog snega koji neprestano pada Zimske službe novosadskog „Puta“ čiste prvo bulevare i ulice kojima se kreću vozila javnog gradskog saobraćaja, izjavila je jutros portparolka tog javno-komunalnog preduzeća Jelena Stojisavljević. U ovim vanrednim uslovima, kada sneg ne prestaje više od 24 sata, radnici i mehanizacija „Puta“ su maksimalno angažovani na terenu, a protekle noći je 30 ekipa uklanjalo sneg sa saobraćajnica prvog prioriteta kako bi autobusi mogli da prolaze, rekla je ona .

         Saobraćaj u Novom Sadu obavlja se veoma otežano, zbog ugaženog snega, pa se preporučuje što manje korišćenje privatnih automobila i znatno opreznija vožnja, upozoravaju u „Putu“. Stojisavljevićeva je napomenula da će, čim to vremenske prilike dozvole, početi čišćenje ostalih saobraćajnica u gradu kao i puteva prema naseljima Šangaj, Kać, Budisava, Kovilj, Veternik, Futog, Begeč, Rumenka, Kisač, Petrovaradin i Sremska Kamenica.

         Proteklog dana i noći na području Novog Sada palo je oko 40 santimetara snega, a temperature vazduha su od minus šest do minus 11 stepeni tako da u tim uslovima ne pomaže posipanje solju saobraćajnica.

 

        U pojedinim gradovima Vojvodine pripravnost je podignuta na treći stepen, odnosno na rang vanrednog stanja. Zbog toga je i Vojska Srbije u pripravnosti. Za razliku od juga Srbije, u Vojvodini za sada neće biti preporučenog prestanka rada škola i drugih državnih institucija.


        Sneg je potpuno paralisao Novi Sad, pa su se predstavnici grada sa ministrom odbrane dogovorili da se, uz postojeću zimsku službu grada, za čišćenje zavejanih ulica narednih dana angažuju i pripadnici Vojske Srbije. Saobraćaj na centralnim gradskim ulicama i bulevarima bio je veoma otežan tokom čitavog jučerašnjeg dana, gradski i prigradski autobusi stizali su sa zakašnjenjem, a čitava sremska strana bila je gotovo neprohodna.
        Da je situacija u Novom Sadu ozbiljna vidi se i iz toga što je JKP „Put“ otvorilo telefonsku liniju koja radi 24 časa, kako bi građani pozivom na broj 021/63-11-322 mogli da prijave potencijalni problem u vezi sa snegom.



Autor: Redakcija
Datum: 04, 02, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *