Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Titelu

TITEL: U ponedeljak, 30. januara 2012. godine u prostorijama Srednje tehničke škole „Mileva Marić“ u Titelu organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi.

 

Na akciju se odazvalo 60 davalaca, a krv je nakon lekarskog pregleda dalo njih 53. Po prvi put krv su dali Pavle Petrović, Goran Ilić i Adrijana Maksimović.

Jedan od dobrovoljnih davalaca krvi iz Loka, naglasio je potrebu za boljim obaveštavanjem zainteresovanih građana, pogotovo u okolnim mestima ističući Internet kao jedan od najbržih načina da informacije o budućim akcijama na vreme stignu do potencijalnih davaoca. Marija Olah Kalmar, sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta u Titelu, takođe je istakla da je potrebno preduzeti određene mere kako bi se povećao broj dobrovoljnih davalaca krvi.

 

crveni krst akcija dobrovoljnog davanja krvi titel curug zabalj sajkas temerin budisava koviljMagazin Ravnica će i ubuduće podržavati akcije Crvenog krsta u cilju animiranja što većeg broja potencijalnih dobrovoljnih davalaca krvi u svim mestima Šajkaške oblasti. Po godišnjem planu akcija davanja krvi Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine u fabruaru su planirane sledeće akcije: u Žablju 7, u Temerinu 9, u Budisavi 17, u Kovilju 22, Čurugu 27. i u Nadalju 28. februara.

Autor: Redakcija
Datum: 02, 02, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *