Prijateljski meč: RK Jugović 29:28 RK Lovćen

KAĆ: Rukometaši Jugovića i Lovćena već tradicionalno odmeravaju snage svakih godinu dana, pa i češće. Prijateljstvo između dva kluba nije nestalo sa pojavom državne granice koja sada razdvaja Cetinje i Kać.

 

Lovćen je najjači klub u Crnoj Gori, dok je Jugović 27 godina uzastopno u najvišem rangu takmičenja SFRJ, SRJ, SCG i Srbije i ubedljivo je najjači tim u pokrajini Vojvodini.

Utakmica se odigrala u petak, u 15:00, pred oko 300 gledalaca u dvorani Hram. Jugović je prvi poveo, ali Lovćen je preokrenuo i odlepio se. Posle tajm-auta, Jugović je uhvatio priključak i preokrenuo rezultat. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 17:14.

U drugom poluvremenu Lovćen je imao više želje i malo je falilo da se rezultat opet preokrene, ali tako nešto je sprečio čuvar mreže Jugovića, Milosavljev (15), koji je prekomandovan iz omladinskog pogona kluba. On je odbranio nekoliko sedmeraca, a čak je uhvatio i jednu živu loptu, posle šuta rivala.

Jugović je slavio u ovom meču, a igrači su se posle pridružili navijačima na tribinama u proslavi pobede.

Posle utakmice, navijači Jugovića su ovaj trijumf, ali i trijumfe srpskih sportista i reprezentacija tog dana, proslavili na kaćkim ulicama uz pesmu, i skandiranje klubu, Srbiji, ali i treneru Jugovića, Vladanu Jordoviću, koji je sa reprezentacijom Srbije u Beogradu izborio finale Evropskog prvenstva u rukometu.

Autor: B. Stupar
Datum: 27, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *