Održana promocija knjige "Dilema Kepiro"

NOVI SAD: Knjiga Vladimira Todorovića „Dilema Kepiro“, u izdanju Jevrejske opštine Novi Sad, predstavljena je danas u Klubu poslanika Skupštine Vojvodine, povodom obeležavanja 70. godišnjice Novosadske racije i Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta.

 

Knjiga predstavlja svojevrsno svedočanstvo o počinjenim ratnim zločinima u Novosadskoj raciji 1942. godine i ulozi žandarmerijskog kapetana Šandora Kepira koji je bio optužen za učešće u sprovođenju racije kada je ubijeno više od tri hiljade ljudi, mahom Jevreja, Srba i Roma, kao i određenim detaljima i dilemama u vezi sa suđenjem u kome je Kepiro sudskom odlukom oslobođen optužbi.

Pozdravljajući goste, domaćin skupa Branimir Mitrović je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da pomogne promociju knjige koju je okarakterisao kao kapitalno delo i dodao da je siguran da će se u to uveriti svi oni koji je budu pročitali.

Pored autora Vladimira Todorovića, o knjizi su govorili pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje Milan Micić, zamenik tužioca za ratne zločine Miroljub Vitorović i advokat Mirjana Tomić Jovanović.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 27, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *