Zbog snega vanredna situacija u Kraljevu, Raškoj, Ivanjici…

BEOGRAD: Sneg i danas otežava saobraćaj na putevima i stvara probleme u snabdevanju strujom i u radu škola, a u pojedinim mestima je proglašena vanredna situacija, izjavio je Tanjugu Goran Nikolić iz Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije.

 

Nikolić je rekao da su vanredne situacije proglašene na području, Rekovca, Babušnice, Prijepolja, Kraljeva, Raške, Ivanjice.

On je kazao da tokom noći nije bilo većih snežnih padavina, ali da je duvao jak vetar koji je stvarao smetove, zbog čega u pojedinim mestima ni danas neće raditi škole.

Nikolić je naveo da su u Zaječaru, gde pada sneg slabog intenziteta, noćas pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice prevezli stariju ženu kojoj je bila potrebna lekarska nega iz mesta Beli Breg do bolnice u Zaječaru, uspevši da se probiju terenskim vozilom.

Na području Vranja, gde i dalje ima problema pogotovo u planinskim delovima, iako sada nema padavina, rano jutros pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice su krenuli ka Novom Selu kako bi po snegu, na putu dugom šest kilometara, došli do usamljene kuće gde žive brat i sestra, rekao je Nikolić.

Vatrogasna spasilačka jedinica Leskovca pomogla je u dostavi hrane u selu Okuljica gde su pripadnici policije zavejani, kazao je Nikolić.

On je istakao da su i dalje najveći problem lokalni putevi posebno u planinskim predelima, dok su regionalni i magistralni putevi uglavnom prohodni.

Nikolić je rekao da su sve opštine koje imaju probleme sa snežnim nanosima oformile štabove za vanredne situacije od kojih je u samo nekim proglašena vanredna situacija.

On je naveo da su aktivirani okružni štabovi u Vranju, Surdulici, Trgovištu, Zaječaru, Novom Pazaru, Sjenici, Leskovcu, Crnoj Travi, Vlasotincu, Jagodini, Rekovcu, Pirotu, Babušnici, Prijepolju, Krupnju, Ljuboviji, Valjevu, Ljigu, Kraljevu, Čačku, Ivanjici i Užicu.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 27, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *