Rukometaši protiv Hrvatske – rigorozne kontrole, stižu BBB

BEOGRAD, NOVI SAD: Rukometna reprezentacija Srbije igraće večeras u 20.15 u Beogradskoj areni polufinale Evropskog prvenstva protiv selekcije Hrvatske.

 

Pobednik tog duela sastaće se u finalu sa boljim iz meča Danska – Španija, koji počinje u 17.45.

Iz bezbednosnih razloga kapacitet Beogradske arene smanjen je na 14.800 mesta, a u dogovoru Rukometnih saveza iz Srbije i Hrvatske neće biti organizovan dolazak gostujućih navijača.

Rigorozne kontrole

Veljović i Vitez: Huliganima nije mesto u Areni

       Direktor srpske policije Milorad Veljović i vršilac dužnosti direktora policije Hrvatske Dražen Vitez poručili su danas i srpskim i hrvatskim navijačima da se na polufinalnoj utakmici šampionata Evrope u rukometu u beogradskoj Areni ponašaju u sportskom duhu i naglasili da huliganima nije mesto na sportskim borilištima.
        Direktori policija dve susedne zemlje u izjavi Tanjugu složili su se da je u interesu i Srbije i Hrvatske i dve policije i sporta da ovaj događaj protekne u redu i miru, a akterima meča poručili da iz Arene treba izbaciti politiku.
        Veljović i Vitez su takođe navijačima obe reprezentacije poručili da se osećaju bezbedno, uz očekivanje da događaj protekne na visokom bezbednosnom nivou i da bude primer sportskog ponašanja i dobrosusedske saradnje.

Rukometnu utakmicu između Hrvatske i Srbije obezbeđivaće večeras u Beogradu više hiljada policajaca, a posle napada na hrvatske navijače u Novom Sadu i kod Rume, najavljene su rigorozne kontrole – od graničnih prelaza do ulaza u beogradsku Arenu.

Zbog napada je zasad privedeno 13 osoba, a srpska policija uoči polufinala Evropskog prvenstva u rukometu danas „preventivno“ privodi vođe navijačkih grupa.

Iako Hrvatski rukometni savez neće organizovati dolazak navijača u Beograd, pojedine navijačke grupe iz Hrvatske najavljuju da će se samoorganizovati.

Pomoćnik načelnika beogradske policije Nikola Popovac potvrdio je da će tokom dana biti obavljani „preventivni razgovori“ sa vođama navijačkih grupa, a da će kontrole u i oko Arene biti rigorozne.

Načelnik beogradske policije je poručio navijačima koji nemaju karte da se ne zadržavaju u blizini Arene, a onima koji imaju – da u Arenu dođu na vreme zbog, kako je kazao za RTS, „rigorozne kontrole koja će iziskivati nešto više vremena nego što je uobičajeno“.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 27, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *