Prva optužnica za malverzacije u Kolubari

BEOGRAD: Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu za zloupotrebe u rudarskom basenu „Kolubara“ protiv bivšeg direktora Dragana Tomića (59) i još pet njegovih saradnika, zbog sumnje da su malverzacijama sa kupovinom više od 5.800 tona gvožđa oštetili to preduzeće za 58,8 miliona dinara, rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu.

 

Protiv Tomića, koji je uhapšen krajem septembra prošle godine po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal vodi se još jedna istraga pred Specijalnim sudom u Beogradu.

On se u tom postupku tereti sa još 27 osumnjičenih za zloupotrebe prilikom angažovanja građevinskih mašina u „Kolubari“.

Osim bivšeg direktora „Kolubare“, optuženicom Višeg tužilaštva terete se pomoćnik direktora za komercijalne poslove Milivoje Ristić (55), zamenik direktora i direktor od 2008. Vladan Jovičić (50), pomoćnik direktora za komercijalne poslove Radisav Ranković (59), zamenik direktora Kolubare Milovan Obradović (51) i direktor preduzeća „Inos sirovine Lazarevac“, koje je do 2009. bilo društveno, Milovan Radisavljević.

Svi se terete za zloupotrebu službenog položaja od juna 2004. do decembra 2008. i zaprećena im je kazna do 12 godina zatvora.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 25, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *