Veljović: U toku privođenje organizatora napada

NOVI SAD/BEOGRAD: U Novom Sadu je u toku privođenje organizatora napada na hrvatske navijače na Evropskom rukometnom prvenstvu, izjavio je večeras direktor policije Milorad Veljović.

 

„U Novom Sadu u toku je privođenje organizatora ekscesa, radi se o ljudima iz Beograda i Novog Sada. To su pripadnici odrejdenih navijačkih podgrupa i čak pripadnici određenih organizacija“, rekao je Veljović za B92.

On je naglasio da je srpska policija pravovremeno reagovala nakon napada na navijače i da je na putu identifikacije učesnika ekscesa.

Srpska policija do sada je privela 12 osoba, zbog sumnje da su učestvovali u napadima na navijače hrvatske rukometne reprezentacije.

Veljović je Tanjugu rekao da se istraga nastavlja i da je i dalje u toku identifikacija osumnjičenih za sinoćne napade na navijače Hrvatske, posle utakmice njihove i francuske reprezentacije u Novom Sadu.

Direktor srpske policije je naveo da su u sinoćnim incidentima lakše povrede zadobila tri hrvatska državljana. Veljović je ukazao da je u stalnom kontaktu sa ambasadom Hrvatske i kolegama iz te države.

Napad se desio sinoć oko 20.30 u prigradskom mestu Veternik i prema svedočenjima državljana Hrvatske, bio je „vrlo dobro organizovan“.

Svedoci su ispričali da je jedno vozilo naglo zakočilo ispred kolone od šest-sedam automobila sa hrvatskim tablicama, a potom je usledio napad oko pedesetak mladića, koji su, pored kamenja, cigli, i delova betonskih blokova, koristili navodno čak i sekire.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 25, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *