Gugl sa novim servisom pravi profile svojih korisnika?

BERLIN: Najveći internet-pretraživač Gugl nudi svoj novi super-servis, a aktivisti za zaštitu podataka su skeptični da Gugl želi da poveže sve podatke o svojim korisnicima i iskombinuje ih u novi servis.

 

Novi sistem bi trebalo da služi kao asistent korisnika, asistent koji samo što ne čita misli. Korisnik će ubuduće, na primer, moći da bude automatski upozoren ukoliko je pogrešno ukucao ime svog prijatelja. A biće obavešten i ako postoji opasnost da zakasni na neki sastanak, preneo je nemački javni servis Dojče vele.

Kada je ranije postavljano pitanje da li Gugl raspolaže sa previše podataka o svojim korisnicima, odgovor velikog koncerna je najčešće glasio: možda, ali mi te podatke ne spajamo u jedinstveni profil.

Korisnik Gugla koji se služi internet-obradom teksta, kalendarom, RSS-čitačem ili foto-platformom Pikasa, odaje toj firmi mnogo o sebi. Oni koji koriste i mobilne telefone sa operativnim sistemom android, odaju i gde se trenutno nalaze, a ako koriste navigaciju – i kuda idu. Sada bi sve te informacije i zvanično trebalo da se objedine.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 25, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *