Krivična prijava protiv gradonačelnika Novog Sada

NOVI SAD: Agencije za borbu protiv korupcije podnela je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića i članova Gradskog veća, saopšteno je danas iz Agencije. Gradonačelnik Pavličić za Radio-televiziju Vojvodine kaže da je šokiran odlukom Agencije.

 

Prijava je podneta zbog osnovane sumnje da su zloupotrebili položaj i ovlašćenja i time naneli višemilionsku štetu Novom Sadu, preduzeću ATP „Vojvodina“ i Iliji Deviću kupcu i većinskom vlasniku društvenog dela tog preduzeća, kao i manjinskim akcionarima.
U saopštenju se navodi da je Agencija za privatizaciju jula 2004. godine, zaključila ugovor sa Devićem o prodaji društvenog kapitala ATP „Vojvodina“ metodom javne aukcije.

Kupac je, dodaje se, nakon zaključivanja ugovora pristupio realizaciji ugovornih obaveza koje se odnose na izmirivanje dospelih rata, socijalnog programa i investicionih ulaganja.
Novi Sad je u maju 2006. godine, sklopio ugovor sa ATP „Vojvodina“ kojim se obavezao da će za novoizgrađenu autobusku stanicu obezbediti uslove za rad u međumesnom saobraćaju po međunarodnim standardima.
Grad se obavezao i da će nakon dobijanja upotrebne dozvole preusmeri međumesni saobraćaj na tu stanicu.
Prema navodima Agencije, iz spisa predmeta je nesporno da je investitor ispunio sve ugovorom propisane obaveze, a da Novi Sad neizvršavanje svojih obaveza pravda sudskim postupkom koji se vodi pred Privrednim sudom.

 

Pavličić šokiran, Dević upozorava

Gradonačelnik Pavličić je u izjavi za Radio-televiziju Vojvodine rekao da je šokiran odlukom Agencije povodom ovog slučaja i da za sada, ne želi da se izjašnjava tim povodom.

Ilija Dević je u izjavi za RTV rekao da se Agencija dugo bavila ovim slučajem, da njegova Golgota nije završena ali i da oni koji su uništili život njemu i njegovoj porodici, kao i živote petsto njegovih radnika i njihovih porodica, treba da se presaberu gde su pogrešili.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 25, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *