Kusturica: Navodi Lukovića izmišljeni

BEOGRAD: Reditelj Emir Kusturica danas je na sudu ocenio kao insinuacije, izmišljene i zlonamerne, navode u naslovima i tekstovima portala „E novine“ u kojima se pominje kao „reditelj DB-a“ i osoba za vezu s Veselinom Veskom Vukotićem (osumnjičenim za ubistvo), tvrdeći da iza njih stoji urednik Petar Luković.

 

„Ja sam na jelovniku Lukovića već jako dugo, a ovaj tekst je samo jedan u nizu. Montažom slika, naslova i podnaslova koji su predstavljeni kao činjenice, a bez ikakvih dokaza koji bi to potkrepili, laži postaju tvrdnje sa posebnom težinom koja me pogađa“, rekao je Kusturica obrazlažući navode svoje tužbe protiv Lukovića i E novina pred Višim sudom u Beogradu.

Kusturica je tužio E novine i Lukovića za povredu časti i ugleda i zatražio naknadu nematerijalne štete od dva miliona dinara, jer su sa sajta Peščanika preuzele i doradile tekst u kom navode da je Vukotiću – osumnjičenom za ubistvo Duška Boškovića 1997. godine u Prčnju – nosio novac u Barselonu tokom njegovog skrivanja od Interpolove poternice koju je za njim raspisala Crna Gora.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 25, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *