Završen 15. Međunarodni sajam vina u Temerinu

TEMERIN: Petnaesti Međunarodni sajam vina u Temerinu prevazišao je sve dosadašnje. Po broju učesnika, kvalitetu vina i po poseti, posebno gostiju iz Mađarske, među njima i velikog broja navijača rukometne selekcije ove zemlje.

 

 

Primljeno je ukupno 614 uzoraka vina, a u ocenjivanju je učestvovalo 72 međunarodnih sudija. Oni su odlučili da se dodeli 15 velikih zlatnih medalja, 117 zlatnih, 196 srebrnih i 186 bronzanih medalja. Sto uzoraka vina nije ocenjeno.
Najviše Velikih zlatnih medalja i drugih priznanja dobili su proizvođači iz Mađarske, posebno Šandor Kovač, vlasnik vinarije Fabro iz mesta Pakš. Među nagrađenima su i podrumi Tomolik , Ljubinko Salai iz iz Iloka, Vinarija Koč iz Hajoša, Daniel Čelovski iz Kulpina, Filip Gergelj iz Seksarda, Šomođi podrum iz Zrenjanina, vinarije Adžić i Autopanonija iz Temerina, podrum Kunvin iz Janošhalme, Vin art podrum Vilanji i drugi.
Uz degustaciju vina iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Slovačke, Slovenije i Hrvatske, posetioci su mogli da se osveže paprikašem i pogačicama s čvarcima.

 


Organizator ove velike manifestacije su Društvo prijatelja bašte, imao je veliku podršku lokalne samouprave i Turističke organizacija opštine Temerin.
Petnaestom Međunarodnom sajmu vina u Temerinu prisustvovao je i Oskar Nikovic, ambasador Mađarske u Beogradu. Manifestaciju je otvorio Šandor Egereši, predsednik Skupštine AP Vojvodina, a o kvalitetu izloženih vina govorio je Laslo Horvat, predsednik stručnog žirija.

Autor: Mile Milojević
Datum: 23, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *