Na sprovođenju izbora radiće 250.000 ljudi

BEOGRAD: U sprovođenju predstojećih parlamentarnih i lokalnih izbora učestvovaće blizu 250.000 ljudi, a deo tehničkog materijala, poput sprejeva i UV lampi, stići će čak iz Kine ili SAD, jer se jedino tamo proizvode, izjavio je Tanjugu sekretar republičkog parlamenta Veljko Odalović.

 

Odalović je, govoreći o pripremama Republičke izborne komisije (RIK) za predstojeće izbore, istakao da veruje da će i ovogodišnji izborni procesi, kao što je bio slučaj s prethodnim, biti regularno organizovani.

„Sve radnje kojima pristupamo uoči raspisivanja izbora su u toj funkciji. Ono što se malo zna jeste da blizu 250.000 ljudi učestvuje u izbornom procesu, tako da je to izuzetno veliki posao, ali verujem da ćemo uz dobru pripremu i edukaciju sprovesti ove izbore na način koji će biti krajnje odgovoran i regularan“, rekao je Odalović

Podsećajući da parlamentarni izbori moraju biti raspisani 90 dana pre isteka mandata aktuelnom sazivu Skupštine Srbije, koji je konstituisan 11. juna 2008. godine, i da je RIK centralni organ za sprovođenje izbora, Odalović je naveo da taj organ uveliko radi na pripremi izbora i da se već ušlo u proces javnih nabavki za pojedine stavke.

Reč je o nabavci 2.000 glasačkih kutija, 9.000 UV lampi, 25.000 flašica spreja za obeležavanje prsta, 36.000 setova kartonskih paravana, 20.000 vreća za transport izbornog materijala i kompjuterskog softvera za podršku rada RIK-a, a za te svrhe će biti utrošeno oko 39 miliona dinara.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 22, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *