Bez dogovora štrajkača u TENT-u i vlade

OBRENOVAC, BEOGRAD: Pregovori smenskih radnika u Termoelektrani „Nikola Tesla“ (TENT) i predstavnika Vlade Srbije završeni su neuspešno zbog čega će štrajk u toj termoelektrani biti nastavljen.

 

Uprkos štrajku, snabdevanje potrošača električnom energijom u Srbiji neće biti ugroženo i neće biti smanjenja proizvodnje struje, izjavio je novinarima predsednik sindikata smenskih radnika TENT-a Dragoslav Ljubičić.

U današnjim pregovorima su učestvovali državni sekretar za energetiku Dušan Mrakić, generalni direktor Elektroprivrede Srbije Dragomir Marković i predstavnici sindikata smenskih radnika, pošto ministar energetike i infrastrukture Milutin Mrkonjić nije došao u TENT.

Rečeno nam je da nije momenat da se reše naši problemi i zahtevi iako su oni opravdani, preneo je novinarima Ljubičić ocenivši da nije bilo napretka u pregovorima.

Oko 660 smenskih radnika u TENT-u povući će se ispred upravne zgrade gde su do sada štrajkovali u jednu od sala u TENT-u A odakle će ići na posao i gde će se vraćati dok traje štrajk, rekao je Ljubičić.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 19, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *