Izgradnja kanalizacije u Temerinu ušla u drugu deceniju

TEMERIN: Izgradnja kanalizacione mreže u Temerinu počela je pre deceniju i po. Planirana su ukupna ulaganja od 19 – 20 miliona evra. Do sada je utrošeno oko 3 miliona evra, od toga 620 hiljada evra od mesnog samodoprinosa.

 

Izgrađen je glavni kolektor i sekundarna mreža koja pokriva uži centar grada, kao i prečistač otpadnih voda kapaciteta 2.400 ekvi valent stanovnika. Cena priključka na kanalizaciju u centru za domaćinstva je 800, za stanare višespratnica 600 evra, sa mogućnošću otplate na 36 mesečnih rata.
Direkcija za izgradnju i urbanizam opštine Temerin planirala je za 2012. godina sredstva od 141 milion dinara, a program rada usvojen je na sednici opštinskog parlamenta.
– Najznačajnija ulaganja od 43 miliona dinara planiraju se za nastavak izgradnje južnog kolektora od pružnog prelaza do zgrade MZ Staro Đurđevo, a nakon toga i do Partizanske ulice u Temerinu. Severni kolektor omogućio bi priključenje više stotina domaćinstava u Bloku 18, gde je teren najniži – ističe Zoran Svitić, direktor Direkcije za izgradnju i urbanizam opštine Temerin.
Za održavanje javne rasvete planirano je 15 miliona, troškove održavanja lokalnih puteva, bankina, horizontalne i vertikalne signalizacije, atmosferske kanalizacije 37 miliona, za ojačanje i rehabilitaciju lokalnog nekategorisanog Kaćkog puta 10 miliona.
U toku su javne nabavke, a već od februara počeće radovi na realizaciji programa rada JP Direkcija za izgradnju i urbanizam u Temerinu.

Autor: Mile Milojević
Datum: 19, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *