Ravnici s ljubavlju

ČURUG: U prelepom objektu poslovnog centra „Evropa“ održana je manifestacija „Ravnici s ljubavlju“ koju je organizovala Narodna partija. Ovo nije bio politički skup iako je organizaciju radila jedna politička partija.

 

 

        Program je otvorio gospodin Miodrag Miša Blizanac pesmom „Čuruška Zvona“, a zatim je izvodio i svoje pesme sa „Zlatne tamburice“. Posle tog uvodnog zagrevanja posetioce su oduševila deca iz Spomen vrtića OŠ „Đura Jakšić“ iz Čuruga u ulozi manekena. Gostima se zatim obratio gospodin Ranko Antonić koji je rekao da mu je zadovoljstvo što prisustvuje ovom prelepom događaju, takođe je rekao da je Čurug bogata sredina jer ima oko šezdesetak umetnika amatera i još oko 19 živih umetnika akademaca. Prisećajući se svojih prvih dolazaka u Čurug podsetio je da je za to zaslužan, sada nažalost pokojni, Lazar Lečić akademski slikar, restaurator i ikonopisac.

 

 

         Zatim se skupu obratio i gospodin Slavko Miletić predsednik Udruženja „Trnovo“ koji je istakao da mu je čast da prisustvuje ovakvoj manifestaciji i podsetio na saradnju slikara amatera Đorđa Nenadov Dripe sa njihovim udruženjem i obećao da će raditi na tome da slikari iz Čuruga i okoline izlažu svoje slike u Trnovu u Republici Srpskoj kao i njihovih umetnika kod nas. U međuvremenu, između govora Antonića i Miletića, devojke i dečaci članovi Društva za očuvanje i negovanje kulturne tradicije „Prelo“ iz Čuruga su pokazali da mogu da budu i manekeni te su nosili kreacije modistkinje Adrijane Lushezi iz Subotice. Potom je usledila još jedna revija iste kreatorke koje su nosile modeli, devojke prijateljice manekenke Marije Maje Anišić.

 

 

        Na kraju, čuruški slikar amater, Đurica Riđički je otvorio i izložbu slika slikara amatera Đorđa Nenadov Dripe sa prijateljima gde su se našle slike više umetnika amatera iz Čuruga. Adrijana Lushezi je prvi put bila u Čurugu sa svojim modelima i kaže da voli da kreira za mlade i jako joj se dopao odziv Čuružana na ovu manifestaciju. Treba napomenuti da je program izvanredno vodila mlađana Ivana Prokić iz Novog Sada, a da su svi posetioci pri ulasku počašćeni bombonama iz privatne radionice bombona „Bombonica“ iz Čuruga, koje su delile devojčice u narodnoj nošnji. Druženje je nastavljeno uz koktel koji su priredili članovi Narodne partije.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 18, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *