Godišnjica stradanja Srba u Skelanima

SKELANI: U Skelanima kod Srebrenice danas je obeleženo 19 godina od stradanja 69 srpskih vojnika i civila koje su 1993. godine ubile muslimanske snage iz Srebrenice.

 

Na današnji dan, 16. januara 1993, muslimanske snage, predvođene Naserom Orićem, ubile su u Skelanima i okolnim selima 69 Srba, 165 je ranjeno, a 30 zarobljeno. Četvoro Srba još se vodi kao nestalo.

Najmlađi ubijeni bio je Aleksandar Dimitrijević koji je imao svega pet godina, a ubijen je i njegov 12-godišnji brat Radoslav.

Cveće kod spomen-obeležja za 305 srpskih žrtava iz nekadašnje opštine Skelani, položili su Duško Četković, izaslanik predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić.

Na komemoraciji su bile i delegacije Narodne skupštine RS, Boračke organizacije RS, Organizacije porodica zarobljenih, poginulih i nestalih boraca i civila RS, Udruženja logoraša, i opštinske i boračke delegacije iz Srebrenice, Bratunca, Milića, Vlasenice, Zvornika, Istočnog Sarajeva i Bajine Bašte.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 16, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *