Konkurs za prijem volontera/ki za rad na projektu Romski dečiji centar

NSHC je objavio konkurs za prijem volontera/ki za rad na projektu Romski dečiji centar. NSHC je neprofitna, nevladina organizacija koja doprinosi stvaranju humanog društva kroz pružanje podrške ugroženim i marginalizovanim grupama, podsticanje aktivizma građana, istraživački rad i obrazovanje.

Jedan od projekata NSHC-a je i Romski dečiji centar, čiji je osnovni cilj da siromašnoj romskoj / aškalijskoj / egipćanskoj deci pruži mogućnost da se školuju, i indirektno da se ekonomski osnaže i socijalno integrišu, a samim tim da doprinese i borbi protiv opšteg siromaštva.

Zadaci:
– Izvođenje edukativnih radionica za decu koja idu u školu – pomoć pri savladavanju školskog gradiva, pomoć u izradi domaćih zadataka, priprema za kontrolni, popravku ocena; redovno praćenje napretka dece u školi.
– Izvođenje i organizovanje kreativnih radionica za decu
– Učestvovanje u dodatnim aktivnostima – izletima, posete pozorištu i bioskopu i sl. Učestvovanje u kućnim posetama porodicama
– Redovna komunikacija sa nastavnim i stručnim osobljem škole kao i sa roditeljima dece u cilju rešavanju problema sa kojima se deca susreću u obrazovanju.

Uslovi:
– Spremnost za rad sa romskom / aškalijskom / egipćanskom decom SSS, VSS ili VS, sa ili bez iskustva
– Tolerancija i otvorenost Sposobnost za rad u timu
– Poznavanje rada na računaru (programi Word i Internet) Visok nivo interpersonalnih i komunikacionih veština

Formular za prijavu možete naći web stranici NSHC

Konkurs je otvoren do 20.01.2012. Više informacija na telefone: 021/423-021 i 423 024.

Autor: Redakcija
Datum: 05, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *