Marže na meso već nivelisane, ostale u naredna tri dana

BEOGRAD (Tanjug): Trgovci su počeli da uklapaju marže u 10 procenata za životne namirnice nabavljene u ovoj godini, a očekuje se da će za ostale proizvode to učiniti u naredna tri dana, izjavila je danas za Tanjug republički tržišni inspektor Svetlana Stanojević.

 

Već se primenjuje vladina uredba o ograničavanju marži na juneće i svinjsko meso dok bi cena ulja, šećera, brašna, mleka, ribe – proizvoda koje su trgovine imale na zalihama, trebalo da bude nivelisana do kraja sedmice, kazala je ona.

Stanojević, zadužena za trgovinski lanac „Delez Srbija“, podsetila je da 70 tržišnih inspektora od jutros u trgovinama kontrolišu primenu Uredbe o ograničenju marže na 10 procenata za osnovne životne namirnice.

Ona je izrazila nadu da će trgovci u roku od tri dana izvršiti nivelaciju,odnosno povraćaj cena i ukazala da će se protiv trgovaca koji ne budu otklonili sve nepravilnosti biti pokrenut prekršajni postupak.

Prema njenim rečima, verovatno su i praznici uticali na to da trgovci nisu stigli da uklope marže u 10 odsto za svu robu, koja je predmet kontrole.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu poljopartner.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 05, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *