Najavljena nova koncertna sezona Vojvođanskog simfonijskog orkestra

NOVI SAD: Vojvođanski simfonijski orkestar započeće novu koncertnu sezonu u nedelju, 2. oktobra, u novosadskoj Sinagogi, izvođenjem Pete simfonije Gustava Malera, po mnogim kritičarima jednim od najlepših ali i najzahtevnijih dela simfonijske literature, koje do sada nije izvođeno u Novom Sadu, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Vladi Vojvodine. Pored Malere, publika će moći da uživa i u izvođenju klavirskog koncerta Franca Lista, te u praizvođenju simfonijske poeme „Feniks“ Stevana Divjaković.

 

        Dirigent Vojvođanskog simfonijskog orkestra Berislav Skenderović najavio je da su Simfoničari u novoj jedanestoj sezoni po redu, a prvoj pod novim imenom, za publiku pripremili devet koncerata, sa bogatim i raznovrsnim programom i umetnicima. Tako će na repertoaru, između ostalog, biti i violinski koncert Petra Iljiča Čajkovskog, te Dvoržakov koncert za violončelo. Gosti Simfoničara biće i svetski poznati trubač iz Ukrajine Andrij Ilkiv, klarinetisti iz Izraela duo Garfinkel, dirigenti Cesario Kosta iz Portugala i Hobart Earle iz Sjedinjenih Američkih Država, kao i drugi dirigenti i atristi koje je novosadsnska publika već dobro upoznala.
        Pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje Dragan Srećkov rekao je da je u protekloj deceniji Vojvođanski simfonijski orkestar stalnim uzlaznim kvalitetom pokazao svoje značajano mesto u kulturnoj ponudi na muzičkoj sceni, a svojim kvalitetnim programom u novoj muzičkoj sezoni svakako će nastaviti sa tom tradicijom.
        U novu koncertu sezonu Vojvođanski simfonijski orkestra kreće u novom ruhu, sa novim logom koji je izradio profesor Dragan Jelenković.
        Ulaz na koncerte klasične sezone Vojvođanskog simfonijskog orkestra u predstojećoj sezoni, kao do sada, biće slobodan.

Autor: Redakcija
Datum: 29, 09, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *