Šef UNMIK-a na Jarinju

KOSOVSKA MITROVICA: Šef UNMIK-a Farid Zarif razgovarao je danas sa Srbima na administrativnom prelazu Jarinje i predložio im da uklone barikadu, a međunarodne snage će, zauzvrat, prestati da svakodnevno prebacuju kosovske carinike na prelaze.

 

Građani su to odbili i preneli Zarifu da je za njih apsolutno neprihvatljivo da na administrativnim prelazima na severu Kosova budu locirani kosovski carinski službenici.

Šef UNMIK-a je objasnio da su kosovski carinici neopreativni i upitao: „Da li ćete zbog jednog čoveka koji ne radi ništa i nema nikakve dužnosti da blokirate slobodu kretanja“?

Kfor proširio zonu na Jarinju,Srbi postavili novu barikadu

Pripadnici Kfora ponovo su danas, brzom akcijom, proširili bezbednosnu zonu kod administrativnog prelaza Jarinje, i praktično „preuzeli“ barikadu koju su Srbi nedavno postavili u odgovor na uklanjanje barikade koja je postavljena u noći između 15. i 16. septembra.

Kfor je proširio bezbednosnu zonu tako što su se vojnici velikom brzinom spustili iz baze do barikade, na šta su se, kako prenosi izveštač Tanjuga, okupljeni građani povukli.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 30, 09, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *