Jeremić: Iritacija nekih članova SB zbog posredovanja Rusije

BEOGRAD: Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je večeras da je Rusija u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN) zatražila odgovornost za upotrebu oružja protiv civila na severu Kosova, a da su pojedine stalne članice SB pokazale drugačiji stav i “određeni stepen iritacije” da Srbija, preko Rusije traži da se o tome diskutuje.

 

Sednica Saveta Bezbednosti sazvana je na zahtev Rusije, koja je nastupila na linijama usaglašenim sa Srbijom u Njujorku, a glavno pitanje bilo je zbog čega je došlo do upotrebe bojeve municije protiv civila na severu Kosova, rekao je Jeremić u Dnevniku RTV Pink.

Rusija je pokrenula i pitanje statusne neutralnosti i poštovanja Rezolucije 1244, rekao je Jeremić i ocenio da je Srbija jedino mesto gde se koristi oružje protiv civila, ali da nije jedino mesto gde dolazi do agresivnih demonstracija.

“Rusija je jasno stavila do znanja da će svaki sledeći put, ukoliko dođe do pokušaja upotrebe sile protiv Srba na Severu tražiti sednicu SB, onda nije baš lako opredeliti se za upotrebu sile kada znate da vas čeka stalna članica SB sa neprijatnim pitanjima”, izjavio je Jeremić.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 29, 09, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *