Dačić i Egereši za uzajamno poštovanje

TEMERIN,BEOGRAD: Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši saglasili su se danas da je potrebno zajedničkim radom pokrajinskih institucija, MUP-a i lokalnih samouprava učiniti sve u cilju očuvanja stabilnog javnog reda i mira, bezbednosti, dobrih međunacionalnih odnosa i uzajamnog poštovanja.

 

Povodom poslednjih događaja u Temerinu Dačić i Egereši su se složili, precizirano je u saopštenju Vlade Srbije, da se ne sme dozvoliti zagovornicima bilo kojih ekstremnih stavova da ugroze temelje poverenja i zajedničkog života u toj sredini.

Udruženim naporima mora se, kako je navedeno, očuvati multietničnost i sloboda da se iskaže svaka vrsta različitosti. Na sastanku je dogovoreno da naredna sednica Pokrajinskog Saveta za bezbednost bude održana tokom oktobra meseca u Temerinu.

Situacija u Temerinu i dalje zaokuplja pažnju javnosti, a u cilju smanjivanja napetosti u toj vojvođanskoj varošici, predsednik opštine Andraš Gustonj održao je sednicu s predstavnicima političkih partija. Zaključak je da tužilaštvo treba na adekvatan način da sankcioniše nasilnike koji su učestvovali u incidentima od 11-tog do 26-tog septembra.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 29, 09, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *