Egereši: Ne smemo živeti jedni pored drugih, nego jedni sa drugima

TEMERIN: Predsednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši danas je, zajedno sa predsednikom Odbora za međunacionalne odnose Jožefom Šandorom, zamenicom predsednika Odbora za bezbednost Jelenom Milinić i zamenikom načelnika Policijske uprave Novi Sad Stevanom Krstićem posetio Skupštinu opštine Temerin i razgovarao sa čelnicima ove lokalne samouprave o bezbednosnoj situaciji u ovoj opštini.

 

        Predsednik Egereši je, nakon održavanja zajedniče sednice Odbora za bezbednost i odbora za međunacionalne odnose pokrajinskog parlamenta koja je bila posvećena situaciji u Temerinu, razgovarao sa predsedniko SO Temerin Andrašom Gustonjom, odbonicima i predstavnicima obrazovnih ustanova, koje je informisao o zaključcima donešenim na zajedničkoj sednici dva odbora.
        Nakon iznošenja zaključaka, on je istakao da se novonastala situacija mora shvatiti ozbiljno i da pokrajinska situacija ima nameru da pruži punu podršku Opštini Temerin u prevazilaženju ovog problema.

        „Mi ne želimo preuveličavati incidente, ali ne smemo i ne možemo ni umanjivati njihov značaj jer svaki incident je opasan za zajednički život svih nacionalnih zajednica u Vojvodini, sa posebnim osvrtom na Opštinu Temerin. Ne smemo dozvoliti da ispadi ekstremističkih grupa i incidenti naruše tradicionalno dobre odnose i miran život u našoj pokrajini. Takođe, ne smemo dozvoliti da se pojedinačni incidenti izjednačavaju i identifikuju sa celom nacionanom zajednicom, jer je to veoma opasno“, naglasio je Egereši i dodao da ono što Vojvodini daje život jeste zajednički život, a ne život jednih pored drugih.

        „Želeo bih još jednom da pohvalim saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i pravosudnim organima na teritoriji AP Vojvodine. Takođe, najavljujem da će naredna sednica Pokrajinskog saveta za bezbednost biti održana upravo u Temerinu, o čemu ću sutra imati konsultacije i sa zamenikom predsednika Vlade Republike Srbije i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem“, rekao je Egereši.

        On je naglasio da očekuje koordinirane aktivnosti republičkih, pokrajinskih i organa lokalne samouprave, obrazovnih institucija i roditelja na prevazilaženju incidenata u Temerinu jer , prema njegovim rečima, bez toga sve ostaje prazna politička poruka.

Autor: Redakcija
Datum: 28, 09, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *