Kuper: Beograd nije spreman za dijalog, Tadić traži istragu

BRISEL: Dijalog u Briselu neće biti nastavljen, pošto srpska delegacija nije spremna da danas nastavi razgovore, izjavio je posrednik EU u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper.

 

Kuper, u pisanoj izjavi, navodi da situacija na administrativnim prelazima na severu Kosova nije tema dijaloga, niti razgovora sa Srbijom, što je zvanični Beograd u utorak uveče postavio kao uslov za nastavak dijaloga sa Prištinom.

„Na današnjim razgovorima je bilo predviđeno da se govori o energetskom sektoru, telekomunikacijama i učešću Kosova u regionalnim forumima, kao i o implementaciji prethodnih dogovora“, kazao je posrednik EU.

On je dodao da će dijalog biti nastavljen kad srpska strana bude spremna da se uključi, i da je cilj razgovora da se dođe do dogovora o temama koje će „popraviti život ljudi i približiti obe strane EU“.

 

Stefanović: Beograd za nastavak dijaloga

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borko Stefanović izjavio je danas u Briselu da Srbija očekuje nastavak razgovora o situaciji na severu Kosova i Metohije uprkos nerazumevanju međunarodne zajednice.

 

Tadić traži od Rasmusena istragu sukoba kod Jarinja

Predsednik Srbije Boris Tadić zatražio je danas od generalnog sekretara NATO Andersa fon Rasmusena da se rasvetli jučerašnji incident kod administrativnog prelaza Jarinje, te zašto su pripadnici Kfora pucali na okupljene Srbe, potvrđeno je Tanjugu u Kabinetu predsednika Republike.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 28, 09, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *