Obraz i Palma za otkazivanje gej parade

BEOGRAD: Pokret Obraz najavio je danas da će u nedelju 2. oktobra u centru Beograda organizovati skup podrške „zdravoj porodici“ i zatražio od nadležnih otkazivanje „Parade ponosa“ koja je takođe zakazana istog dana.

 

Predstavnik „Obraza“ Mladen Obradović izjavio je na konferenciji za novinare da će njihova manifestacija pod nazivom „Molitveni hod“ početi nakon liturgije u Hramu Svetog Save i da će se okupljeni potom kretati centralnim gradskim ulicama, Slavijom, pored crkve Svetog Marka, Trgom Nikole Pašića, preko Terazija, Vasinom do Saborne crkve.

On je naveo da je skup prijavljen MUP-u u skladu sa Zakonom o okupljanju građana i dodao da „Obraz“ od MUP-a zahteva da „obezbedi punu žaštitu lične i imovinske sigurnosti učesnika Molitvenog hoda i drugih građana, održavanje javnog reda i mira, bezbednosti saobraćaja i izvrši druge poslove koji se odnose na obezbeđivanje javnog skupa“.

Prema njegovim rečima ne postoji „nijedno smisleno“ obrazloženje za zabranu takvog skupa jer bi im se time na najgrublji način prekršila ustavna prava na slobodu veroispovesti.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 27, 09, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *