Uhapšeni maloletnici zbog napada u Temerinu

NOVI SAD: Novosadska policija uhapsila je i privela istražnom sudiji dvojicu maloletnih Temerinaca N. P. i R. F. zbog sumnje da su naneli tešku telesnu povredu vršnjaku B. O. iz Gospođinaca, saopštila je danas policija.

 

Kako se navodi, oni se sumnjiče da su juče, oko 15.30 u Temerinu, tukli rukama i nogama B. O. (16) i naneli mu teške telesne povrede nosa i šake.

Istražni sudija je nakon saslušanja obojici maloletnika odredio pritvor.

 

Pajtić: Incidenti u Temerinu su izuzetak, a ne pravilo

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić ocenio je danas da su incidenti koji su se dogodili u Temerinu izuzetak, a ne pravilo.

„Svako nasilje je potpuno neprihvatljivo i za svaku osudu, posebno ukoliko ima etnički karakter“, rekao je Pajtić prilikom posete Temerinu i dodao da ovakav oblik nasilja predstavlja udarac na miran život građana i na multietnički karakter Vojvodine.

 

Vojvođanska ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih je rekla da je potrebno prepoznati i približiti strane koje su delovale u ovoj situaciji i putem medijacije ih pomiriti.

Zamenik načelnika novosadske policije Stevan Krstić kazao je da je policija pokazala da je efikasna u sprečavanju provokacija i ponovio da će biti pojačano policijsko patroliranje u Temerinu.

Najnoviji incident u Temerinu danas su osudili Ujedinjeni regioni Srbije (URS), a zabrinutost zbog učestalih incidenata u kojima je u osnovi mržnja izrazio je zaštitnik građana Saša Janković.

 

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 27, 09, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *