Drama na Jarinju: Šestoro Srba ranjeno bojevom municijom

JARINJE: Šest osoba sa teškim telesnim povredama, zadobijenim u sukobu sa Kforom u blizini Jarinja, primljeno je u Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici, potvrdio je direktor te zdravstvene institucije Milan Jakovljević i dodao da je jedna osoba primljena na očno odeljenje zbog suzavca.

 

Povređeni Srbi zadobili su prostrelne i ustrelne rane, rekao je Jakovljeviće za agenciju Beta i dodao da su im te teške telesne povrede „nanete bojevom municijom“.

Pripadnici Kfora bacili su danas oko 13 sati šok bombe i suzavac na na okupljene Srbe, nakon čega su se začuli i pucnji. Ovi incidenti su se desili nakon jutrašnje nasilne akcije Kfora, sprovedene u akciji zatvaranja alternativnog prelaza, koji je vodio prema centralnoj Srbiji.

Bogdanović: Mirno je, ranjeni van životne opasnosti

Situacija na severu Kosova kod administrativnog prelaza Jarinje prema centralnoj Srbiji, mirna je, izjavio je večeras srpski ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović, koji je stigao na Kosovo.

„Trenutno je mirno. Kfor je u svojoj bazi, a tridesetak Srba je i dalje na barikadi“, rekao je Bogdanović agenciji Beta.

On je kazao da su ranjeni Srbi operisani i da su, prema njegovim dosadašnjim saznanjima, van životne opasnosti.

„Dozvolili su sebi (Kfor) da pucaju na goloruk narod… Ne znam šta da očekujem, verovatno su Srbi opet krivi, bez obzira što drugi upotrebljavaju silu i izlaze iz mandata rezolucije 1244“, rekao je Bogdanović.

 

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 27, 09, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *