Za netačne podatke na popisu kazna do 50 hiljada

BEOGRAD: Građani su dužni da daju podatke koji se od njih traže u popisu, kao i da na sva pitanja u popisnim obrascima daju tačne i potpune odgovore, a prema zakonu novčanom kaznom od 20.000 do 50.000 dinara kazniće se fizičko lice obuhvaćeno popisom koje odbije da odgovori na pitanja u popisnim obrascima, ili da netačne i nepotpune odgovore.

 

Popisivač treba da informiše građane da je on, kao i svi ostali učesnici popisa, dužan da sve prikupljene podatke, kako o ličnosti tako i o imovini ispitanika, čuva kao tajnu, piše danas „Politika“.

Tri dana uoči početka popisa stanovništva u Srbiji, moguće su različite životne situacije, pa i ta da građanin ne dozvoli popisivaču da uđe u stan.

„Ukoliko popisivaču, i pored toga što je objasnio cilj svoje posete i pri tom uredno pokazao svoju legitimaciju i ovlašćenje za popisivanje, ne bude dopušteno da uđe u nečiji stan ili kuću, popisivač može da popuni popisne obrasce i ispred stana“, rekla je načelnica odeljenja za popis stanovništva Snežana Lakčević.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 27, 09, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *