Ekološka akcija Biciklo vozimo-planeti pomozimo

TEMERIN: U saradnji sa članovima Ekocentra „Vodomar 05“,nastavnicama i više od šezdeset učenika iz OŠ „Slavko Rodić“, OŠ „Petar Kočić“ i OŠ „Kokai Imre“ na ulicama Temerina obeležen je Međunarodni dan bez automobla 22. septembar.

Organizovana je vožnja biciklova od Bačkog Jarka do centra Temerina uz polučasovnu obustavu saobraćaja, nakon čega se prisutnima obratila Dipl. ekolog Olga Dragović ukazavši značaj obeležavanja ovog dana, probleme aerozagadjenja i pojačanog saobraćaja koji narušavaju ne samo naše zdravlje nego i našu okolinu.

Nakon malog predaha i osveženja deca su uz stalnu policijsku pratnju nastavila vožnju do Telepa, čime je zaokužena planirana tura vožnje po Temerinu. Deca su u centru podelila flajere na kojima su sve važne informacije o problemima aerozagađenja, a i izvršeno je praćenje tj.monitoring prometa motornih vozila beleženih u centru Temerina na najprometnijoj Novosadskoj ulici. Nakon petanestominutnog praćenja izbrojano je čak 370 motornih vozila, čime smo zaključili pojačanu frekvetnost posebno automobila i kamiona.

Urađen je i monitoring biciklističkih staza nakon čega će se od nadležnih zatražiti njihovo uređenje i popravka. Posebnu pažnju prolaznika isped KIC-a privukle su postavljene table sa jasnim ekološkim porukama vezanim za očuvanje sredine u kojoj živimo. Nadamo se da ćemo nakon ove uspešno organizovane akcije probuditi svest naših sugradjana i ostaviti jasnu ekološku poruku gde svako samo malim svojim doprinosom može mnogo da učini da nam svima bude bolje.

Ekocentar „Vodomar05“ Temerin

Izvor: temerinski.info

Autor: Redakcija
Datum: 23, 09, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *