ŽKK „Titel“ ponovo u pohodu za novim talentima

TITEL: Ženski košarkaški klub „Titel“ posle pauze od godinu ipo dana ponovo radi i takmiči se sa mlađim kategorijama u ligi Srbije.

        U klubu trenutno treniraju i takmiče se devojčice od 1998. do 2003. godišta, a u školici košarke, treniraju i mlađe devojčice od 2003. do 2005. godišta. U klubu rade dva trenera: Tibor Čikoš, sa dve takmičarske selekcije: pionirke od 1998. do 2000. godišta i mini-basket 2001. do 2003. godišta i Sanja Zdravković, u školici košarke sa 2003. do 2005. godišta. Trenutno trenira 70 devojčica i u planu je povećanje ovog broja jer se radi samo u OŠ „Svetozar Miletić“ iz Titela.
         – Razlozi za pauzu u radu kluba bili su odlazak najboljih igračica u veće klubove bez obeštećenja na koje je klub računao da bi mogao nastaviti sa radom sa mlađim kategorijama. U tom trenutku klub je upao i u finansijske probleme, a ostao je i bez lopti i ostalih rekvizita koji su bili neophodni za nastavak rada sa mlađim selekcijama, a trebale su biti kupljene od obeštećenja za igračice koje su prešle u veće klubove. Finansijski problemi nastali su zbog Završnog turnira za pionirke na Zlatiboru koji je klub koštao oko 200.000 dinara i na istom turniru devojčice su bile pozvane, a kasnije su i otišle iz kluba. Naravno, klub je ostao bez novčanih sredstava za nastavak takmičenja sa ostalim mlađim selekcijama istakao je trener ŽKK „Titel“ Tibor Čikoš.


         Za sedam godina rada kroz klub je prošlo više od 250 devojčica, od kojih se izdvojilo više talentovanih igračica koje trenutno igraju u prvoligaškim klubovima: ŽKK „Proleter“ iz Zrenjanina (Mirjana Momirov '96 godište, Željana Komazec '99 godište), ŽKK „Vrbas“ iz Vrbasa (Tatjana Čorto '97 godište), ŽKK „Radivoj Korać“ iz Beograda (Bogdana Rodić '95 godište), ŽKK „Vojvodina“ iz Novog Sada (Marijana Čorto '94 godište). Marijana Čorto je igrala za reprezentaciju Srbije na Evropskom kadetskom prvenstvu u Turskoj.
         Inače, ŽKK „Titel“ radio je i planira da radi u sledećim osnovnim školama: OŠ „Svetozar Miletić“ iz Titela, OŠ „Isidora Sekulić“ iz Šajkaša i OŠ „Stevan Knićanin“ iz Knićanina. Devojčice '94 godište i mlađa godišta iz OŠ „Svetozar Miletić“ iz Titela, 2008. godine su u Paraćinu bile prvaci Srbije u školskom takmičenju. Ista generacija je prethodne godine, zajedno sa devojčicama iz OŠ „Isidora Sekulić“ iz Šajkaša i OŠ „Stevan Knićanin“ iz Knićanina, na takmičenju najboljih klubova Srbije, osvojila 3. mesto.
         Klub u budućnosti planira da radi samo sa mlađim selekcijama i da pravi nove prvoligaše i reprezentativce Srbije.

Autor: Redakcija
Datum: 23, 09, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *