DSS i SRS: Da li država ima plan za 16. septembar?

BEOGRAD: Poslanici Demokratske stranke Srbije i Srpske radikalne stranke pozvali su danas vlast u Srbiji da saopšti da li ima plan za 16. septembar, za kada su kosovske institucije najavile da će administrativne prelaze preuzeti kosovski carinici i policija.

 

Predstavnici DSS su u delu sednice u kome poslanici svakog utorka i četvrtka prema Poslovniku mogu od predstavnika vlasti da zatraže određene informacije, pozvali predsednika i premijera Srbije Borisa Tadića i Mirka Cvetkovića da jasno kažu da li će da zaštite svoj narod na Kosovu i Metohiji.

„Mi Srbi koji živimo na severu Kosova preživljavamo najteže trenutke u svom životu i u neravnopravnoj borbi borimo se za očuvanje institucija Srbije na prostoru Kosova. U ime građana severa poručujem – po cenu sopstvenog života ne prihvatamo da živimo u nezavisnoj državi Kosovo, jer je takav život nemoguć“, rekao je Vladimir Milentijević iz te stranke.

Radikal Dragan Todorović zatražio je sednicu Skupštine Srbije na kojoj će Vlada Srbije poslanicima predočiti šta čini kako bi sprečila dolazak kosovskih carinika i policije na administrativne prelaze.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 08, 09, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *