Penzioneri najčešće žrtve nasrtljivih trgovaca

NOVI SAD: Pripadnici trećeg doba su sigurna, značajna i verna baza potrošača. Cena robe im je presudna, pa ih je lako pridobiti poklonima i nagovoriti da učestvuju u raznim akcijama i kupovinama proizvoda, često neproverenog kvaliteta. Stoga i ne čudi što su upravo oni najčešće žrtve prevara, posebno kada je reč o ugovorima na daljinu.

 

Trgovci se na razne načine, a često i nepoštene, dovijaju kako da pridobiju 63.000 novosadskih penzionera, kažu u Udruženju penzionera.

Naizgled primamljive ponude stižu za razne proizvode i usluge, a zbog vrlo skormnog budžeta, postaju žrtve u situacijama kada odluku treba da donesu brzo i sa nedovoljno informacija.

„Sa raznih strana pozivaju na razne akcije koje imaju za zadatak da privuku penzionere i recimo kažu da je pojeftinjenje samo do 13 časova, što često njima nije dovoljno, s obzirom na činjenicu da teže čitaju deklaracije i da im je za sve potrebno više vremena“, rekao je za Radio-televiziju Vojvodine Tomislav Jakovljević, predsednik Udruženja novosadskih penzionera.

S obzirom na to da pripadnicima trećeg doba često nedostaju ljubaznost i pažnja, mnogima je već to dovoljno da pristanu na navodno besplatnu večeru i promociju, koja se često završava sklapanjem po njih nepovoljnog ugovora.

Najčešći povod da se penzioneri jave udruženjima potrošača, nažalost uglavnom tek nakon što su oštećeni, upravo su ugovori na daljinu i oni sklopljeni van poslovnih prostorija.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 08, 09, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *