"Kalt" oduševio u Areni

BEOGRAD: Pred oko pet hiljada oduševljenih fanova, The Cult (Kalt) su u subotu uveče po treći put posetili Srbiju. Bend koji je najveću popularnost stekao krajem osamdesetih, u beogradsku „Arenu“ privukao je publiku koja ga je u zlatno vreme i slušala – tadašnje srednjoškolce, danas četrdesetogodišnjake „u najboljim godinama“ spremne na to da ih neuništivi tandem Ian Estberi/Bili Dafi (Ian Atstbury/Billy Duffy) još jednom provede kroz nezaboravljeno tinejdžersko doba.

 

Sa dobrih desetak kilograma viška, neurednom bradom i narušenim glasovnim mogućnostima, Ian Estberi odavno nije slamalac ženskih srca, ali je i dalje harizmatični lider koji se ne zadovoljava time što će fanove pozdraviti kurtoaznim „hvala“ ili „vi ste sjajna publika“.

Od uvodne „Rain“, preko ekstatičnih „She sells sanctuary“ i „Love removal machine“, sve do završne „Break on through“ Dorsa (The Doors), frontmen Kalta je komunicirao i nadmudrivao sa publikom, ali se i osvrtao na globalne planetarne tokove. U jednom trenutku prekinuo je koncert kada su se fanovi iz prvih redova pokoškali i upitao ih „zar vam nije bilo dosta nasilja“, a nakon toga, uz opasku da „oni nisu U2“ podsetio na svog prijatelja fotografa koji je poginuo u Libiji pre tri sedmice i „prozivao“ Ameriku kao izvor najvećih svetskih problema.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 04, 06, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *